“Tahaksime pansionaadile saada kinnisvaraomanikku, kellel on rohkem võimalusi kui meil,” tunnistas üks OÜ Hiiu Pansionaat omanikke Tiit Laja majanduslikke raskusi pansionaadi lõplikult valmis ehitamisega, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Oleme ise valmis pansionaadi teenuse osutamisega edasi tegelema, kui uus kinnistu-omanik seda soovib,” lisas ta.

Uus omanik on mullu 90 miljoni krooni eest Hiiul Sanatooriumi pargis ostetud peaaegu valmis hoonekompleksi 20 miljoni krooni eest ümber ja edasi ehitanud. “Siseviimistlus on tegemata,” iseloomustas Laja hoone hetkeseisu. OÜ Hiiu Pansionaat suutis saada peaaegu valmis hoonele tagantjärele ehitusloa ja kinnistu igati seadustada.

Mullu lootsid Hiiu pansionaadi omanikud Kaido Kotkas, Tõnis Arro ja Tiit Laja, et pansionaat avatakse juba aasta lõpus. Praeguseks on 157-kohaliseks kavandatud pansionaadist broneeritud 40 ühetoalist korterit. “Väiksemad on olnud kõige populaarsemad,” nimetas Laja.

Lisaks on Tallinna linn soovinud pansionaadist broneerida kas 90 või 50 pansionaadinumbrit. “Käsi pole Tallinnaga kahjuks veel löödud,” täpsustas Laja. Keskmine kuuhind ühele inimesele tuleb praeguste arvutuste järgi 15 000 krooni kuus.