Ūbelis kinnitas, et Parex banka nõukogu põhiülesandeks saab olema panga juhatuse professionaalne ja tõhus järelvalve ning otsuste tegemine, vahendas ettevõte.
Lühiajalised eesmärgid sisaldavad hinnanguid panka stabiliseerivatele ja ümberstruktureerivatele ettepanekutele, aga ka arengustrateegiat tulevikuks.

„Et kindlustada klientide usalduse taastumine ja tugevdamine Parex banka suhtes, on Läti Valitsus toetanud ettepanekut varustada panka likviidsete ressurssidega. See on kõige märkimisväärsem eeltingimus usaldusväärse pangateenuse pakkumiseks lähimas tulevikus,“ rõhutas Ūbelis.

Ūbelis on saanud Cardiffi Ülikooli Majanduskoolis magistrikraadi rahvusvahelise majanduse ja avalike suhete erialal, millele lisandub magistrikraad Euroopa seaduste ja reeglite erialal Euroopa Uuringute Keskusest Nancy Ülikoolis ning ta on läbinud Läti Ülikoolis rahvusvaheliste suhete õppekava.
Alates 2004. aastast oli Ūbelise ametiks Läti rahandusministeeriumi asekantsler ning at tegeles rahvusvahelise finantstoetuse küsimustega.
Viimase rohkem kui kümne aasta jooksul valitsusaparaadis töötades on Ūbelis olnud erinevatel Euroopa Liidu toetuste ja Euroopasse lõimise küsimustega seotud ametikohtadel.
Käesoleval ajal on Ūbelis ka Euroopa Investeeringute Panga (EIB) Läti direktori asetäitja.

Hiljuti määratud Parex banka nõukogu esimene istung toimus teisipäeval, 23. detsembril. Parex banka nõukogu valiti 19. detsembril panga aktsionäride erakorralisel koosolekul. Uude Parex banka nõukogusse kuuluvad Rolands Paņko, Andžs Ūbelis, Kaspars Āboliņš, Gints Freimanis, Carl Hakan Kallaker and Žaneta Jaunzeme – Grende.
Nõukogu on panga järelvalve üksus, esindades aktsionäride huve aktsionäride koosolekute ja juhatuse järelvalve vahepeal; kindlustades läbi selle edasise kasvu ja panga operatsioonide arengu.

Ühte Baltikumi suurimasse pangandusgruppi kuuluv Parex Pank teenindab oma Eesti filiaali kaudu kliente Tallinnas alates 2004. aastast.
2007. aastal avati uus täisteenust pakkuv klienditeeninduskeskus Narvas, käesoleva aasta juulikuus Tartus ja augustis Tallinnas Lasnamäel.
Eestis pakub Parex Pank oma klientidele arveldusteenuseid, tähtajalisi hoiuseid, investeerimis- ja tavalaene, liisingut ja faktooringut, riigisiseseid ja rahvusvahelisi makseid, valuutavahetust ja Parexi Internetipanka.
Tänu pidevalt laienevale tootevalikule püüab Parex Pank alati pakkuda turu soodsaimat teenust, olles samas igaühele kättesaadav universaalpank.

Parex Panga Baltikumi taust ja Baltimaid, SRÜ riike hõlmav ning Rootsi, Šveitsi ja Saksamaale laienenud teenindusvõrk pakuvad lisaväärtust ettevõtetele, mis tegelevad äriga Balti riikides, Venemaal ja Euroopas.
Alates 5. detsembrist 2008 omab riiklik Läti Hüpoteegi- ja Maapank enamikku Parex banka aktsiaid.