Konkursile “Parim Toode Jõululauale 2002” esitatud tooted olid Põltsamaa Felixi klassikaline glögg ja alkoholivaba glögg, Ofelia Saaremaa vodka ja glögi, Liiwi Heliisi Liiwimaa Palsam, Valga Lihatööstuse pikad verivorstid, Paljassaare Kalatööstuse grill-lõhe, Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse suitsutatud naturaaljuust Kadaka, advendivorstike ja peolauapraad, AS Pere Leib piparkoogid, Balbiino Lumemarja vanilliplombiir, Pauligi Santa Claus kohv ja Santa Maria hõõgveinisegu, Fazeri Jõuluohik, Talleggi pajaroog broilerilihaga küpsetuskarbis ja prantsusepärane broiler küpsetuskotis, AS Tarco Veini Jõuluvein, Marmitoni martsipan Mardileib, Liviko Palsam Tarvas, Saku Õlletehase Porter, Sagro marineeritud paradiisiõunad ning Vilma krõbedad piparkoogid.

27 konkursile esitatud toote hulgast selgitas võitjad žürii, kuhu kuulusid teiste hulgas põllumajandusminister Jaanus Marrandi, TTÜ Toiduinstituudi direktor Raivo Vokk, tarbijakaitseameti peadirektor Helle Aruniit ning ajakirja Toiduäri peatoimetaja Ede-Mall Jüriado, teatas ETAle Toiduliidu tegevdirektor Helve Remmel.