„GameFounders tõusis esile, kuna Eestile on väga oluline ekspordi arendamine ja rahvusvahelistumine. See aitab tõsta tootlikkust ja läbi selle inimeste sissetulekuid. Oluline on, et riigi maine kujundamise juures toetuksime oma rahvusvaheliselt tunnustatud oskustele nagu IKT,“ ütles žürii esimees, MKMi majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede.

Prototroni puhul on Reede sõnul oluline era- ja avaliku sektori koostöö ja ühiselt panustamine ettevõtlusesse. „Eriti hea on, kui eeskuju näitab erasektor. Vajame Eestis nutikamaid tooteid ja teenuseid,“ ütles Reede.

Konkursi finaali jõudsid lisaks projektid: Euroopa õpilasfirmade võistlus Eestis (esitaja Junior Achievement Eesti SA), TTÜ Mektory Tehnoloogiakool (esitaja Tallinna Tehnikaülikool), E-arveldaja (esitaja Registrite ja Infosüsteemide Keskus) ja Eesti moedisaini showroom/moepood ZERO (esitaja SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid).

Konkursi „Tunnusta ettevõtluse edendajat” eesmärk on välja selgitada, tunnustada ja üldsusele tutvustada Eesti parimaid ettevõtluse edendamist toetavaid algatusi. Tegemist on ühtlasi Eesti eelvooruga üle-Euroopalisele konkursile „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2015“, mille võitjad kuulutatakse välja novembris Luksemburgis.

Eelmisel aastal võitsid Eesti konkursi Start-up Wise Guys ja Narva Logistika- ja Tööstuspark. Varasemalt on võitnud näiteks ka Entrum, Äriregisti ettevõtjaportaal, e-majandusaasta aruanne, Tudengisatelliidi programm, Ajujaht jt. Konkurss toimus juba üheksandat aastat järjest.

Konkursiga otsiti projekte, mis toetavad ettevõtlusvaimu edendamist, ettevõtlusalastesse oskustesse investeerimist, ettevõtluskeskkonna parandamist, ettevõtluse rahvusvahelistumist, roheliste turgude ja ressursside kasutamise arengut või vastutustundlikku ja kaasavat ettevõtlust.

Osaleda said kõik Eesti valitsus- ja omavalitsusasutused koos allasutustega, ettevõtluse tugiorganisatsioonid, haridus- ja noorteorganisatsioonid ning samuti kõik institutsioonid, sihtasutused ja mittetulundusühendused. Era- ja kolmandast sektorist oodati konkursile algatusi, mille puhul oli toimunud koostöö avaliku sektoriga.

Žüriisse kuulusid: Kaupo Reede (esimees, MKM), Mait Palts (Kaubandus-Tööstuskoda), Tiit Elenurm (EBS), Hanno Tomberg (EAS), Kaia Sarnet (Siseministeerium), Evelyn Sepp (Teenusmajanduse Koda) ja Pirko Konsa (Arengufond).