Uute korterelamute ehitamine on hoogustunud Pärnus just viimastel aastatel.

Kolme-nelja aasta jooksul on kinnisvaraarendajad ehitanud või renoveerinud keskmiselt 150 uut korterit, neist ranna rajooni ehitatud korterite turuhind on poole kallim kui väljaspool kesklinna ehitatud korterelamutel.

Firma R.A. Kinnisvarad alustas eelmisel aastal aadressil Mai 59 asuva uue korterelamu korterite müüki. Viiekorruselises majas on kaks trepikoda, kus on 38 lõppviimistlusega korterit, neist on müümata veel seitse. Omanik AS Renet ehitab praegu majale teist osa, kuuekorruselist kahe trepikoja ja liftidega ning ligi 40 korteriga majakarpi.

Kolmanda trepikoja korterid valmivad juulis ja neljas trepikoda aasta lõpul. Maja esimese poole korterid müüdi proovihinnaga, et näha, kas turgu jätkub.

“Müük läks hästi. Korterite ostjad on kohalikud, noortest vanadeni. Paljudel oleme aidanud vara müüa ja broneerinud samal ajal korteri, kus ehituse käigus on tehtud omaniku soovile vastavaid muudatusi,” ütles maakler Margus Laidna.

Laidna sõnade kohaselt on pool kortereist ostetud pangalaenu kaasabil. “Uuel majal on plusse, igakuine soojaarve on naabermajadega võrreldes poole väiksem,” lausus Laidna. Igas korteris on radiaatorile paigaldatud küttemõõtur ja keskmine soojakulu on kuus krooni ruutmeetri kohta. Naabermajades on see 10-13 krooni ruutmeetri kohta. Haldustasugi on uuel majal viis korda väiksem.

Korterites on avatud köögiga elutuba, dushiga WCs põrandaküte ja igas korteris soojaveeboiler. Katusekorruse korterites on kamina ehitamise võimalus. Laidna sõnade järgi peetakse ehitatava majaosa korterite osas soovijatega läbirääkimisi, kuid hinnapakkumistest on vara rääkida. Hind tuleb müüdutega võrreldes ilmselt kõrgem.

“Kel on materiaalseid võimalusi, sel tasub osta kindlasti korter uude majja,” lausus Laidna.