Golfirada kavatsetakse ehitada mereäärsesse metsa Pärnu linnapiirist Uulu suunas, kirjutab Pärnu Postimees.

AS-i Pärnu EKE Projekt projektijuht Arvo Lensment ütles, et kui ta metsarägastikus esimest korda kavandatava raja läbi käis, tundus talle siia golfiraja tegemine lausa võimatu. Nüüd on ta aga veendunud, et golfirada tuleb eriti looduslähedane ja omapärane, sest metsa on kavas maha võtta väga vähe.

Tänu sellele näevad golfimängijad rajal kitsi, põtru ja teisigi metsloomi, see annab mängule eksootilise võlu, märgib ajaleht.

OÜ Golferi juhatuse esimees Kuno Teder ütles, et golfiväljaku ehitus läheb maksma miljoneid, kuid täpset maksumust ei saa öelda enne, kui detailplaneering on kehtestatud ja maaküsimused lahendatud.

“Meil on kuus huvilist, kes kompleksi rajamisse investeeriksid, kuid nendegagi saame läbirääkimistesse asuda siis, kui muu ettevalmistus on tehtud,” rääkis Teder. Ta lisas, et kui detailplaneeringu ja maaprobleemidega tuleva aasta alguseks hakkama saadakse, võib kohe töid alustada.

Eesti ilmaoludes saab golfirada kasutada vaid mõne kuu, ülejäänud aasta seisaks see tühjalt. Seepärast on kavas esimeses etapis ehitada golfiklubi keskus ning suvemajad mängijate ja külaliste majutamiseks.

Pärnus ja linna ümbruses on golfiväljakute ehitamise kavatsus veel mitmel huviliste grupil.