“Otsustasime uuesti limonaadi tootma hakata, sest toodame ise siirupeid ja põhilise lähtekomponendi saamiseks pole meil vaja teha lisakulutusi,” ütles Pärnu õlletehase tegevdirektor Kalev Männe. “Eesti siirupiturust on ligi 60 protsenti meie käes.”

Pärnu õlletehases toodetavast 13 siirupist valiti limonaadi jaoks välja kaks maitset – õuna ja apelsini oma. Liitrise plastpudeli hind on poodides umbes seitse krooni.

“Et Eesti joogiturul on väga tihe konkurents, valisime teistest erineva tee – teeme konservandivaba ja C-vitamiiniga limonaadi. Proovipartiiks villitud 10 000 liitrit limonaadi müüdi ära nädalaga. Limonaadi tootmise võimsus on 100 000 liitrit kuus, milleni tahame jõuda järk-järgult,” lisas Männe.

Limonaadi retseptid töötati välja tehase laboris 2-3 kuuga. Klaasitäis limonaadi rahuldab 15 protsenti inimese päevasest C-vitamiini vajadusest.

Pärnus toodetud limonaadid olid kuulsad ka enne Teist maailmasõda. Õunamaitseline limonaad kandis siis nime Õunapärlid. Pärast sõda taastati tootmine, mis kestis kuni 1992. aasta veebruarini.