“Et lõpetame 2004. aasta suure kahjumiga, oli ette teada,” ütles AS Pärnu Õlu juhatuse esimees Aivo Varem. “Õlletehase uus omanik võttis tehase üle sügisel ja talle oli hästi teada ettevõtte halb majandusseis ja saneerimisvajadus.”

AS Pärnu Õlu 2004. aasta käive oli 43,7 miljonit krooni ja kahjum 6,8 miljonit krooni.

“Uue omaniku strateegia on investeerida tootmisse eesmärgiga saavutada toodangu stabiilne kvaliteet ja tarbija heakskiit,” ütles Varem.

2005. aastal tehakse investeeringuid üle 10 miljoni krooni. Tehas saab uue õllepastööri, pudelipesumasina ning villimis- ja korkimismasina, torustikud ja muid uusi seadmeid. Käivitatakse uus pesusüsteem. Üle aastate investeeritakse taas tootearendusse, ütles juhatuse esimees. Renoveeritakse ka tootmisruume, et tagada tootmise senisest suurem hügieenilisus. “Lisaks ettevõtte saneerimisele pean ülioluliseks sisse seatud toodangu kvaliteedi kontrolli süsteemi,” toonitas Varem.

2005. aastal on tehas uuendanud nii limonaadide Puff kui siirupite Ambrosia sortimenti, müüki on jõudmas uus õllebränd Hell ja tulemas on teisigi üllatusi. Seniste nimetustega õlut enam ei toodeta.

AS Pärnu Õlu 2005. aasta käive peaks jääma möödunud aasta tasemele — 45 miljonit krooni.

AS Pärnu õlu suuromanik on alates 2004. aasta septembrist 74,5 protsendiga Carl-Erik Sundblad, 25,5 protsenti kuulub väikeaktsionäridele. 2004. aasta septembris töötas Pärnu õlletööstuses 73 inimest, täna on töötajaid 52.