Planeeringuala, suurusega 73 223 ruutmeetrit, asub Pärnu kesklinnas rannarajoonis, hõlmates Ranna pst, Lehe, Kaarli ja Side tänavate vahelise kvartali.


Detailplaneeringu lahendus teeb ettepaneku Pärnu linna üldplaneeringu muutmiseks maakasutusotstarvete osas. Praegune Kuuse 4 100% ühiskondlike hoonete sihtotstarbega maa muudetakse 75 protsendi ulatuses korruselamumaaks ning 25% ulatuses ärimaaks. Rannapuiestee 4 reformimata riigimaa muudetakse hoonestusõiguseta ärimaaks, kuhu rajatakse 221 kohaline murukattega parkla.


Ranna pst 2 asub Pärnu Kalevi staadion ning planeeringuga tehakse ettepanek muuta see 90 protsendi ulatuses üldmaaks ning kümne protsendi ulatuses ärimaaks.


Detailplaneeringu kohaselt kavandatakse Kuuse tänav 4 ja Ranna pst 2 kinnistutele neljakorruselist hoonestust maksimaalse hoonealuse pinnaga vastavalt 1000 ja 2944 ruutmeetrit. Arhitektuurse lahenduse leidmiseks korraldatakse konkurss.


Kuuse tn 6 kinnistule, mille kasutusotstarve on üldmaa, kavandatakse harjutusväljakuid ning kergejõustiku harjutusradu.


Planeeringu järgi säilivad Kuuse 2,4 ja 6, Lehe 5 ja Ranna pst 2 ja 4 kinnistud olemasolevates piirides. Lehe tänav 5, mille sihtotstarve on 100% ärimaa, kinnistule lubatakse rajada üks kahekorruseline hoone maksimaalse hoonealuse pinnaga 566 ruutmeetrit.


Planeeritavale alale moodustatakse kaks transpordimaa kinnistut – Ranna pst Lehe ja Side tänava vaheline 9005 ruutmeetri suurune lõik ning Kaarli tänava Kuuse ja Side tänavate vaheline 4220 ruutmeetri suurune lõik. Kõrghaljastust tuleb planeeringualal maksimaalselt säilitada.


Detailplaneeringuga määratakse arhitektuursed nõuded ja linnaehituslikud tingimused, planeeritakse kommunikatsioonid, liikluskorraldus, haljastus ning heakord.


Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 18. juulist 31. juulini.