Vaidlus Pärnu Vee ja Eesti Energia vahel algas eelmise aasta novembris, kui Vana-Pärnus toimunud elektrikatkestuse tulemusel jäi seisma Mõrra tänava heitveepuhastusjaama seadmed, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnu Vee peaenergeetiku Nelli Lembineni sõnul selgus pärast katkestust, et üks Danfossi võimas kompressor on rivist väljas ning selle automaatika parandamine pooleteist kuu jooksul 112.000 krooni.

Seadet remontinud Danfossi firma teatas, et rikke põhjustas vähemalt kahekordne elektri ülepinge, mis põletas automaatika läbi.

Kohtusse otsustas Pärnu Vesi pöörduda pärast seda, kui Eesti Energiaga ei õnnestunud kokkulepet kahjude hüvitamise osas saavutada, kuna Eesti Energia andmetel katkestust ei toimunud ja seega ei saanud ülepinget olla.

Kuigi elektrikontrolli keskuse labori analüüsi tulemused näitavad selgelt, et 1. novembril oli Savi alajaama piirkonnas kaks avariid, ei pea Eesti Energia jaotusvõrgu Pärnu ja Viljandi piirkonna elektrivõrgu juhi Indrek Pappa sõnul võrk kohustatud kõigi avariide eest vastutust endale võtma.

Seetõttu on praeguseks advokaadibüroo Järve, Otti & Laretei Pärnu Vee direktori Jüri Rahu sõnul ette valmistanud juba materjalid, mis on vajalikud vaidluse lahendamiseks kohtus.