“Pärnu on kindlasti üks Eesti peamisi kuurortlinnu, kus käib pidevalt ja just eriti turismihooajal palju turiste, “ lausus AS YIT Ehitus juhatuse esimees Kaido Fridolin Delfile. “On hea meel, et saame lisaks büroo ja muudele projektidele tegeleda taas ühe turismiobjekti rajamisega, millel on oma funktsionaalsusest lähtuvalt omad spetsiifilised nõudmised.”

“Võitnud töö osas määrib kindlasti märkimist spordiploki sobiv asetus planeeritavas hoonestuses, “ ütles Pärnu Linnaarhitekt ja arhitektuurikonkursi žürii liige Ülar Saar. “Lisaks on seal hea kohviku asukoht, mis sulandub hästi rannapromenaadi pikenduse ja kinnistul tulevikus paiknevate kõnniteede võrgustikega.”

AS YIT Ehitus alustab hiljemalt järgmise aasta alguses uue apartment hotelli rajamist kinnistule, mis asub Pärnus, Ranna puiestee 9. Ranna puiestee 9 kinnistu hoonestamiseks kuulutas AS YIT Ehitus koostöös Pärnu linnavalitsusega käesoleva aasta märtsis välja suunatud arhitektuurikonkurssi. Pakkumised saadeti neljale arhitektuuribüroole, milledest esitas õigeaegselt pakkumise kolm.

Õigeaegselt esitatud konkursitöödest valis 27. aprillil žürii oma teisel istungil Pärnus konkursi võitjaks töö, mis oli esitatud märgusõna all “September”. Võitjaks tunnistatud töö autoriks on “Arhitektibüroo Emil Urbel” arhitektide kollektiiv koosseisus Emil Urbel, Andrus Mark ja Ott Hirvesoo.

Arhitektuurikonkursi žürii koosseisu kuulusid Pärnu linna planeerimisosakonna arhitektid, eesotsas Pärnu Linnaarhitekt Ülar Saarega, Eesti Kunstiakadeemia Arhitektuuri-ja linnaplaneerimise osakonna juhataja professor Veljo Kaasik ning YIT Ehitus esindajad. Lisaks osales žürii töös konsultandina Eesti Muinsuskaitseameti Nõukogu ja Muinsuskaitsenõukogu arhitektuurimälestiste ekspertnõukogu liige, Eesti Kunstiakadeemia professor Mart Kalm.