"Maksude tõstmine majanduskriisi tingimustes on laastava mõjuga ja ma ei toeta praegu ühegi maksu tõstmist," sõnas Parts arileht.ee-le antud online-intervjuus.

"Ka töötuskindlustuse makse osas loodan, et tööandjad ja töövõtjad jõuavad sellisele kokkuleppele, mis ei pärsi majanduse arengut. Sisuliselt käib arutelu selle üle, kas on õige majanduskriisi tingimustes rakendada uusi, üsna ulatuslikke hüvitisi, mis lepiti kokku headel aegadel. Praeguste majandusstsenaariumite kohaselt tuleb teha veel üks kärbe, mille suurus on lahtine, kuid mille läbiviimiseks tuleb väga laial põhjal, solidaarselt kulusid kokku tõmmata."

Parts täpsustas, et ta ei toeta töötuskindlustuse makse määra tõstmist, kuid esimese sammuna peavad siin ettepaneku tegema ametiühingud ja tööandajad, sest oluline on tema sõnul säilitada töörahu.

Maksusüsteemi muutmine peab ministri sõnul olema läbikaalutud ja aitama konkurentsivõimet parandada.

Majandusministeerium viib praegu Eesti maksusüsteemi osas läbi kahte uuringut. Üks neist analüüsib, mida teha, et Eesti majanduskeskkond oleks atraktiivsem finantsteenuste osutajatele. Teine tegeleb sellega, kuidas stimuleerida rohkem innovatsioonile ja tehnoloogia arendamisele panustavat ettevõtlust.