"Me ei arutanud täna olümpiakomitee rahastamist, vaid eelmise nõukogu otsuseid sponsorluse osas," kommenteeris Tallinna Sadama nõukogu liige Kalev Lillo Delfile nõukogu tänast otsust.

"Ainuaktsionäri ja nõukogu vahel olid tekkinud pinged ning et kaitsta Tallinna Sadama mainet, otsustasime muuta eelmisel korral tehtud otsuse," sõnas Lillo.

Otsus puudutas sponsorrahade jagamist nii erenevatele alaliitudele kui ka kultuurikollektiividele. "See on tekitanud pingeid nõukogu ja ministri vahel ning et need pinged maha võtta, tühistasime otsused, et saaksime edasi minna," sõnas Lillo.

31. oktoobril 2013 nõukogu koosolekul vastu võetud otsust üle vaadates tegi nõukogu esimees ettepaneku tühistada otsus, mis puudutas sponsorlustegevust. Pärast EOK presidendiks valimist taandas Seli ennast Tallinna Sadama sponsorluse komisjonist.

EOK presidendiks saades lubas Seli hakata jõudsalt olümpiakomitee rahakotti täitma, kuid on selleks esmajoones pöördunud maksumaksjatele kuuluvate riigifirmade poole. Peale sadama on EOK raha küsinud ka Eesti Energiast, kes peaks palve rahuldamiseks esmalt muutma oma toetuste põhimõtteid. Riigifirmade ring, kust raha küsida, on küllaltki piiratud. Näiteks Eesti Loto ei tohi põhikirja järgi kedagi sponsida ega toetada. Samuti ei tegele sponsorlusega Eesti Post.

Riigifirma aktsionäride esindajale majandusminister Juhan Partsile oli ühtaegu nii Tallinna Sadama nõukogu kui ka EOK eesotsas oleva Neinar Seli juhtimisel sündinud otsus nii vastumeelne, et ta saatis 5. novembril sadamasse kirja, milles nõudis sponsorlusotsuse ülevaatamist."