Valitsus muutis täna transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava põhinimekirja. Sellesse lisati Tallinn-Tartu maantee projekti Aruvalla-Kose teelõigu ja Mäo möödasõidu projekteerimine ja ehitus ning Türi — Viljandi raudteelõigu renoveerimine.

Partsi sõnul tähendab see seda, et Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks ehitamisel hakatakse kasutama Euroopa Liidu raha.

Majandusminister rääkis, et mullu septembris kuulutati Tallinna-Tartu maantee Aruvalla-Kose tee neljarealiseks ehitamiseks välja riigihange, kuid kuna ettevõtjad vaidlustasid selle, siis on asi üheksa kuud veninud.

“Kui kõik oleks läinud korrektselt, ilma tarbetute vaidlustusteta, oleks praegu kopp maas. Loodetavasti sügiseks jõuame nii kaugele, et seal oleks võimalik jätkata ehitustöid.

Maanteeameti projekti „E263 Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa põhimaantee Aruvalla-Kose teelõigu ja Mäo möödasõidu projekteerimine ja ehitus“ hinnanguline abikõlblik kogumaksumus on 1,5954 miljardit krooni. Toetuse maksimaalne summa moodustab sellest 1,3561 miljardit krooni ja ÜF toetuse abimäär ulatub kuni 85%.