Ametlikult on Leedole kuuluv SLK viimastel aastatel teeninud 3–4 miljonit krooni aastas. Samas räägitakse sellest, kuidas Saaremaa ärimees riigi kulul nagu kuningas elab, kirjutab SL Õhtuleht.

Leedo äri alus on firmavõrgustik, millest riigi jõud üle ei käi. See võrk tegutseb mitmel rindel — parvlaevandusest toidukaubanduseni.

Üheteistkümnest SLK käsutuses olevast parvlaevast kuulub firmale kuus. Nelja laeva renditakse Leedo firmadelt Saare Finants ja Holostovi Kinnisvarahaldus, ühte laeva rendib SLK Taanist.

Leedoga seotud firmad osutavad SLK-le teenuseid, kusjuures majandusministeeriumil puudub selge ülevaade, mis hinda ja mille eest üks või teine firma SLK-lt küsis.

SLK peakontor Kuressaares tegutseb Leedole kuuluvas Holostovi Kinnisvarahalduse ruumides. Kinnitamata andmetel maksis Leedo veel 1990ndate lõpus oma firmale ruumide eest renti 1000 krooni ruutmeetri eest kuus.

1997. aastal alustas Leedo parvlaevade uuendamist ning ostis Skandinaaviast Regula, Ofelia ja 2000. aastal Scania. Laevakompanii on varem teatanud, et Scania ostuhind oli 25 miljonit krooni, Regula ostuhind 35 miljonit ja Ofelia ostuhind 20 miljonit. Eesti Päevalehe andmeil sai Leedo Regula umbes 14 miljoni krooni eest, Ofelia oli veelgi odavam.

Mida kallimad on laevad Leedo firmade raamatupidamises, seda rohkem on tal riigile põhjendatud kulutusi näidata, millest oleneb otseselt dotatsioonisumma.

Leedo on oma äri kohta rääkinud nii: “Laevade aastane rendikulu sisaldab nii pangalaene kui ka Taanist renditud Viire eest tehtavaid makseid. Regula ostuhind 14 miljonit krooni, nagu väidab Eesti Päevalehe allikas, ei vasta tõele.”

Laevade remontimiseks peab ehitusettevõtetel olema litsents, mistõttu Saare Erek ei ole juba aastaid ühtegi pintslitõmmet SLK laevadel teinud, väidab Leedo. “Remonditöid ei ole Erek kunagi SLK laevadel teinud. Kui ametnikel puudub numbritest ülevaade, siis see on nende tegemata töö ja tuleb vaadata peeglisse. Kui SLK tegevjuhid kirjutaks alla paberitele, millest neil aimu ei ole, ei saaks nad viit minutit ka asjade pakkimiseks.” SLK, Saare Finants ja Holostovi Kinnisvarahaldus teenisid aastatel 2001–2003 vähemalt 70 miljonit krooni kasumit.”