Teise koha vääriliseks tunnistati võistlustöö märgusõnaga "Põhi", mille autoriteks Tõnu Laanemäe, Jaak-Adam Looveer ja Toomas Paaver ning kaasautoriteks Indrek Järve ja Lauri Saar, kes pälvisid teise preemia summas 220 000 Eesti krooni, teatas Riigi Kinnisvara AS.

Kolmandaks tuli võistlustöö märgusõnaga "Kompass", mille autoriteks Ott Kadarik ja Villem Tomiste, kes pälvisid teise preemia summas 165 000 Eesti krooni.
Ideekonkursile laekus tähtajaks 15 lahendust, millest erikomisjon kvalifitseeris 14. Konkursi tingimustele vastanud tööde hulgast valis põhikomisjon välja 10 parimat tööd ning kinnitas nende paremusjärjestuse.

Riigi Kinnisvara AS, justiitsministeerium, kultuuriministeerium ja Eesti arhitektide liit kuulutasid Patarei ja Lennusadama ala mahulise planeerimise ideekonkursi välja 23. mail.

Konkursi korraldamise eesmärgiks oli saada alale parim planeeringuline ja mahuline lahendus, mis hõlmab maapinda, funktsioonide paiknemist ning hoonestuse lahendust. Ideekonkursi tulemusena leitakse ideekavand, mis on edaspidiseks aluseks maa-ala ja hoonete planeerimisel.

Võistlusala asub Tallinna ranna-alal, Patarei kaitsekasarmu ja Vesilennuki angaaride territooriumil ja ümbruses. Ideekonkursiga planeeritav võimalik uushoonestusala on 4 hektarit, võistlusala kokku umbes 14 hektarit ning funktsionaalselt seotud uurimisala umbes 50 hektarit.