Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul püüab linn igati toetada ja aidata töö kaotanud inimesi. „Töötule on vajalik sotsiaalne suhtlus ja oluline suhelda oma saatusekaaslastega. Lisaks eelmainitule ning enesetäiendamisele ja koolitustele mõeldes otsustaski linn tänavu kevadel käivitada igas linnaosas töötute klubid, mille programmi raames saavad töötud omandada nii praktilisi oskusi kui ka teoreetilisi teadmisi,“ ütles Võrk.

Kaheksas linnaosas tegutses esimesel hooajal ehk märtsist juunini üheksa töötute klubi (Lasnamäel kaks klubi). Eestikeelseid gruppe oli viis ja venekeelseid neli – ühtekokku osales 328 inimest, neist 40% mehi ja 60% naisi. Osalenute keskmine vanus oli 46, töötuna arvel olid inimesed keskmiselt 11 kuud.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson tõdes, et töötute klubid on edukalt laienenud kõikidesse linnaosadesse ning osalenute tagasisidest võib väita, et sellised klubid olid ja on vajalikud. „Klubid on suutnud valmistada tööotsijaid ette edukaks tööotsinguks, aidanud kasvatada töö kaotanud inimestel enesehinnangut ja andnud ka psühholoogilist tuge,“ märkis Jürgenson.

„Näiteks juuni alguseks oli klubis osalenutest töökoha leidunud ligi 20%, neist kõrgeim tööd leidnute osakaal oli Põhja-Tallinnas. Tööle asuti nii sotsiaalsele töökohale sotsiaalvaldkonnas kui ka erialasele tööle, asutati ka mittetulundusühing. Mitmed osalejad on tänu tihedale koostööle linnaosavalitsustega asunud aktiivselt osa võtma uutest jätkuprojektidest,“ lisas Jürgenson.

Tänavu märtsis käivitunud töötute klubide eesmärgiks on motiveerida ja julgustada inimesi tööturul konkureerima, pakkudes selleks praktilisi ja teoreetilisi nõuandeid.