See, mida ajakirjanikud kogesid nelja nädala vältel Tallinnas nüüd, 2015. aastal, jätab mulje, et võimud on käega löönud: südalinna magusaid peatuseid, kus võimutseb kartmatu taksomaffia ning kus kliendi ootamine võib võõrale taksistile olla ohtlik, on täna märksa enam kui seitse aastat tagasi, vahendab ERRi uudisteportaal.

Tallinna lennujaam ja sadam palju ära teinud, et miljonid välismaalased ei satuks siia jõudes esimese asjana taksomaffia otsa, kes paarutavad julmalt ametliku taksopeatuse ette ja meelitavad sealt auto peale kliendi, kellele lüüakse siis vähemalt kolm kord kallim arvekirves.
Tallinna sadama avaliku ohutuse programmi juht Tamo Vahemetsa sõnul on kõige markantsem näide, kui Tallinna sadamast Tabasallu sõitmise eest esitati kliendile 500-eurone arve.

Tänu keelumärkidele, tõkkepuudele, hoiatavatele flaieritele ja plakatitele ning G4S-i turvatöötajate jõupingutustele on sadam ja lennujaam suutnud nn varrukameeste hulka oluliselt vähendada. Aga need, kes on jäänud, on nutikamad, jultunumad ja ülbemad.