Peaministri pressinõunik Anne Osvet ütles ETAle, et vastavalt korrale on peaministril aega tarbijakaitsjate kirjale vastata kuu aja jooksul alates selle esitamisest. "Kuna peaministril ei ole piisavalt andmeid, saadetakse kiri tõenäoliselt edasi majandusministeeriumile," sõnas Osvet.

Osveti sõnul võib kirja hakata arutama ka valitsuskabinet, kuigi enamasti kabinet kirju ei aruta. "Arvestades teemat on see siiski võimalik," lisas Osvet.

Eesti Tarbijakaitse Liidu juhatuse liige Aino Runge ütles, et tahab elektrihinna tõusu arutelu riigi tasandil jätkata juba järgmise nädala algul.

Tarbijakaitse liidu poolt valitsusele adresseeritavale protestikirjale on alla kirjutanud ka teised piketil esindatud organisatsioonid, näiteks ametiühingute keskliit, õigusjärgsete omanike liit, üürnike liit ning pensionäride erinevad liidud.

Kirjas teatatakse valitsusele, et Eesti Tarbijakaitse Liit ei nõustu AS Eesti Energia ettepanekuga kehtestada kodutarbijale lisaks põhitariifile 110 senti kilovatt-tunni eest püsitasu 20 krooni kuus. Püsitasuga ei nõustuta, kuna tarbijakaitseseaduse kohaselt peab tarbija maksma ainult selle eest, mida ta on tegelikult tarbinud.

Riigikantselei kinnitusel ei olnud tarbijakaitse liit avalikku kirja kella 10.30ks veel kohale toonud.

Eesti Tarbijakaitse Liidu juhatuse liige Aino Runge ütles kell 9 ETAle, ei läheb kirja peaministri büroosse viima.