Workis.online on Suvetöö panga loodud töövahendusprogramm, mis lubab nii tööotsijatel kui ka tööandjatel vaid paari klikiga teineteist leida. Põhirõhk on noortel hooajatöötajatel ning suvetöölistel. Workis.online võimaldab ka tööpakkujatel hinnata ja arvustada nende jaoks töötanuid. Nõnda näevad tulevased tööandjad, kas töötaja on nende jaoks sobilik või mitte.

Suvetöö panga kogutud andmetest selgub, et 95% töökuulutustele, mis lehele riputatakse, leitakse 24 tunni jooksul töötaja. Tööpakkujal kulub töökuulutuse üles panemiseks keskmiselt 10 minutit. Keskmine aeg töötaja leidmiseks on 5 minutit ja värbamine toimub vähem kui minutiga.

„Workis on mugav vahend inimestele, kes otsivad lühiajalist tööd nendele sobival ajal. Näiteks, kui keegi soovib homme töötada 4st 9ni, siis võivad nad tutvuda olemasolevate võimalustega ja valida eelistatud tunnitasu, töö iseloomu ja asukoha. Tööline võib lepingule alla kirjutada kodust lahkumata ja talle tehakse ka veebi teel väike tutvustav töökoolitus. Pole vaja minna kuhugile kontorisse ning ka palk makstakse pangakontole", lausus Suvetöö panga koordinaator Olga Luštšikova.

„Projekti eesmärk on aidata Eesti noortel leida endale lisatööd ja aasta lõpuks tahaksime, et meil oleks Eestis 10000 registreeritud kasutajat ning 100 tööpakkujat. Mida rohkem tööpakkujaid liitub Workisega, seda mitmekesisemad on pakutavad töökohad."

Workis võimaldab allkirjastada töölepinguid elektrooniliselt. Kandidaadid ei pea füüsiliselt minema tööandja juurde, et paberdokumentidele alla kirjutada. Kandideerijatel on vaja vaid kahte asja: digiallkirja andmise võimekust ning Google'i või Facebook'i kontot. Seejärel saab ta kas oma arvutis või nutitelefonis sisse logida ja hakata endale otsima sobivaimat töökohta. Tööandja samas saab valida enda kriteeriumitele vastava töötaja ja värvata kõigest ühe klikiga.

Workis on mõlemale osapoolele tasuta. Dokumentide kontroll, riigiasutuste teavitamine, palga arvutamine ja maksmine toimub täielikult Workise poolt.