Kolmandas kvartalis tõmbasid pensionifondid riskifondidest välja viimase seitsme aasrta jooksul rekordilise summa - 28 miljardi dollari ulatuses investeeringuid.

USA Illinoisi, New Yorgi ja Rhode Islandi riigiteenistujate pensionifondid on kõvasti kärpinud investeeringuid riskifondidesse sest pole rahul tootluse ja kõrgete haldustasudega, kirjutas agentuur. Iga neljas pensionifond kaalub riskifondidest väljumist. Osa aga on otsustanud siiski jääda - pärast seda kui on haldustasusid kõvasti vähemaks kaubelnud.

"Pettumustvalmistav tootlus on kindlasti üks põhjus. Aga teine põhjus on avalikkuse suhtumine riskifondidesse kui väga riskantsesse investeeringusse, mida valitsevad kutid lukskorterite ja jahtidega," ütles Bloombergile David Peden, Kentucky osariigi 16-miljardilist pensioniportfelli valitsev haldur. "Ajal kui maksumaksjatelt küsitakse lisaraha et toppida kinni kuni 60-protsendine puudujääk pensionifondides, on see paras mürk."

Bloombergi teatel on see trend osa laiaulatuslikumast suundumusest siirdada raha aktiivse valitsemisega fondidest passiivsetesse indeksfondidesse. Kolme triljonini küündiva mahuga riskifonditööstus on aktiivselt valitsetavate fondide "paha poiss", sest küsib finantssektori kõrgemaid haldustasusid hoolimata sellest, kas tootlus on hea või halb.