"Olen uue seaduse valguses pensionifondi vahetanud ning pean seadusemuudatust investorite jaoks tänuväärseks. Vahetuse põhjuseks oli tootlikkus," sõnas tootedisainibüroo Keha3 tegevjuht ja pensionifondide investor Aivar Lepp. "Ilmselgelt näitab sagenenud fondivahetus klientide rahulolematust olemasolevate fondihaldurite tööga, ega ilma põhjuseta vahetust ette ei võeta," lisas ta, vahendab Äripäev.

Lepp ütles, et teda ajendas fondi vahetama lühiajalise statistika vaatlus. "Vaatasin, et minu eelmine fond oli tunduvalt väiksema tootlusega kui teised - puhtalt selle põhjal otsustasin."

Tallinna börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp ütles, et kui fondivahetus on läbimõeldud otsus ja vahetajad teavad, millisesse fondi nad oma raha paigutavad ja mida nad uuelt fondivalitsejalt ootavad, siis miks mitte. "Aga see, et fondi mitu korda aastas või isegi paari aasta tagant vahetada - see läheb kulukaks," lausus Ruusalepp. Ta selgitas, et statistika näitab, et inimesed vahetavad fonde lausa ühe fondi osaku kaupa. "See on kohe eriliselt kulukas," rõhutas ta.

Ruusalepp rääkis, et seadusemuudatus sai ajendi sellest, et varem sai fonde vahetada vaid kord aastas ning kui majanduslanguse ajal läksid väärtpaberiturud langusesse, siis oleksid inimesed soovinud fonde aastas tihedamini vahetada.