Võib-olla mõtlevad nad, et sarnaselt oma vanemate generatsiooniga toimetavad nad 60. eluaastate teise poole jõudnult aias ja võtavad aeg-ajalt ette kruiisireisi Vahemerele. Ent reisi- ja finantsgrupi Saga analüüs näitab, et pigem kujuneb tavaliseks töötamine üle seaduses seisva pensioniea (65 meestel ja 60 naistel).

Saga ennustuse järgi töötab 2020. aastal 13% pensioniealistest brittidest võrrelduna praeguse 8%-ga. Samas näib suurem osa beebibuumipõlvkonnast arvavat, et selline asi saab juhtuda üksnes kellegi teisega, mitte nendega – Insight Investmenti uurimus näitab, et keskmiselt loodavad 30–50-aastased Briti töötajad pensionile jääda 56 aastaselt.

Samas ütleb Saga, et 50-aastastest ja vanematest peab tervelt 40% pensionile jäämise edasi lükkama. Rohkem kui pool neist seepärast, et pension ja säästud ei võimaldaks ära elada, ülejäänud sellepärast, et neil on eluasemelaenud lõpuni tasumata. Trend, et perekond luuakse suhteliselt vanas eas, tähendab, et paljud 50-aastased ja vanemadki inimesed peavad pensioniks säästmise asemel oma laste õppemaksusid tasuma.

Lõhet keskealiste ootuste ning pensioniea tegelikkuse vahel on suurendanud madalad intressimäärad ja aktsiaturgude nigel tootlus.

Olukord pole siiski läbinisti negatiivne: paljud inimesed tahavadki jätkata töötamist, nautida tegevust ja suhtlemist töökaaslastega. Saga uurimus näitab, et 28% üle 50-aastastest tahab töötada vähemalt 70. eluaastani.

Teine uuringufirma Demos soovitab valitsusel pensioniea tõstmisega väga ettevaatlik olla. Beebibuumi põlvkond on korduvalt valitsuse põlvili surunud ja teeb seda ka vanemas eas, kui tegelikkus nende ootustest ja ideaalidest liialt lahku läheb. The Intependet