Käesoleval aastal esitati konkursile kokku kümme personaliprojekti üheksast organisatsioonist. Kõiki laekunud töid hinnati kahes kategoorias – väikeettevõtted ning keskmised ja suured ettevõtted.


Väikeettevõtted on siiani väga tagasihoidlikult osalenud ja siinkohal julgustaksingi neid oma ettevõtte personalitöös ellu viidud uuendusi julgemalt esile tõstma.

Finalistid

Sellel aastal jõudis ühena finaali AS Stora Enso Timberi projekt “Õpipoisi-projekt saetööstuse tootmisliinide operaatorile”. Projekti eesmärgiks oli ettevõtte konkurentsivõime ja sisemise efektiivsuse tõstmine jätkusuutliku arendustegevuse kaudu. Projekt andis võimaluse vahetult osaleda sobiva tööjõu väljaõppel ning selleks paindlikke ning vajalikke õppeprogramme luua.

Teisena jõudis finaali OÜ Q Vara projekt “Juhtimiskoolitus Paide Triatloni korraldamise kaudu”. Projekti eesmärgiks oli praktilise juhtimiskogemuse ja meeskonnatöö abil tõsta töötajate juhtimis- ja koostööpädevusi.

Kolmas finalist oli Playtech Estonia OÜ projekt “Playtech Academy”. Projekti peamine eesmärk oli pakkuda parima taseme ja praktilise rõhuasetusega täiendkoolitust vähese töökogemusega spetsialistidele, kes olid omandanud tugeva teoreetilise hariduse, kuid polnud praktiliste oskuste poolest kohe Playtechi kvalifitseerunud.

Kõigi finaaliprojektide puhul hindas žürii kõrgelt uuenduslikkust, projekti mõju organisatsiooni majandustulemustele, läbimõeldust ja süsteemsust.