AS-ile Eesti Talleks ehk Andres Sarrile ja Peeter Värnikule kuulunud Arigato spordiklubis toimus mõne aasta eest kummalisi asju. Finantsjuhi Margus Dintšenko ristküsitluse käigus selgus eile kohtusaalis, et ettevõtte juhatus kinnitas nii Indrek Pertelsoni perekonna restoraniarveid kui ka töötajate taksosõidu-, sideteenuste- ja Kaupmehe hulgilao ostude tšekke põhjalikuma kontrollita.

Enda kaitsja, vandeadvokaat Raul Palmaru küsimustele vastates märkis Dintšenko, et ettevõtte raamatupidamises võis mõningaid vormilisi puudusi esineda, kuid laias laastus vastasid kõik nõukogule esitatud finants- ja kasumiaruanded firma tegelikule majandusolukorrale.

Ostlemine hulgilaos

Põhja ringkonnaprokuröri Maria Entsiku pärimistele vastates selgus muu hulgas, et Haabersti perespordikeskuse raamatupidamisse oli sisse kantud kokku 25 000 krooni väärtuses kolmandatele isikutele esitatud arveid. Näiteks käis Pertelsoniga seotud judoklubi Condori töötaja Egle Puhk Kaupmehe hulgilaos ja ostis seal Condorile toiduaineid, pirne, mandariine. Kuluarve sisestati aga hoopis Haabersti perespordikeskuse raamatupidamisse hüvitamiseks.

Selle kohta ütles Dintšenko, et Kaupmehe hulgilaos saab osta ainult hulgilao kliendikaardiga. See tähendab, et Puhk maksis ilmselt Condorile väljastatud kliendikaardiga, kuid toit jõudis tegelikult ikkagi Arigatosse. Kas Puhk ajas midagi segamini või mitte, kuid pole teada, kas toidukraam ka tegelikult spordikeskuses toimunud üritusele jõudis. Seda ei püüdnud Dintšenko ka sisuliselt kontrollida.