Wendre nõukogu esimees Peter Hunt märkis, et plaanib Tarmeli toodangut ja eksporti suurendada, töö tänase ühe vahetuse asemel mitmesse vahetusse viia ning töötajaid juurde palgata. "Wendrele tähendab Tarmeli ost pikka sammu magamistoast elutoa suunas - tekkide, patjade ja madratsite maailmast pehme mööbli maailma," lausus Hunt.


"Mõlemad, nii Tarmeli Tallinna kui meie Pärnus asuva voodeid ja madratseid valmistava tütarettevõte Strami OÜ tootmine saavad hoogu juurde, alles jääb ka Tarmeli esinduspood Tallinnas Pärnu maanteel," märkis Hunt.


Wendre on Euroopa üks suurim patjade ja tekkide tootja, kontsern annab tööd enam kui tuhandele inimesele ning ettevõtte käive ulatub 100 miljoni euroni. Eestis, Poolas ja Hiinas asuvates tootmisüksustes valmib aastas ca 30 000 km pikkusest kangast kümme miljonit patja ja seitse miljonit tekki ning toodang eksporditakse 41 riiki. Ettevõtte suuremad kliendid on teiste seas rahvusvahelised kaubandusketid Argos, Auchan, Carrefour, Ikea, Jysk, Lutz, Metro.


Stram OÜ on viis aastat tagasi Pärnus loodud voodite ja madratsite valmistaja. Ettevõte annab tööd sajale inimesele ning ekspordib enamuse oma toodangust Skandinaaviasse, Inglismaale, Saksamaale ja Kanadasse.


Tarmel on 1925. aastal asutatud tänaseks voodite ja madratsite tootmisele spetsialiseerunud tootmisettevõte, mille uus 2007. aasta valminud 10 000 ruutmeetrine tehasehoone asub Tallinnas, Vana-Narva maanteel.


Tehingut nõustas advokaadibüroo Eversheds Ots & Co partner Randu Riibergi juhtimisel.