Enda arvates suudetakse Eesti turule pakkuda midagi sellist, mida siin pole veel keegi näinud ega proovinud. Oskusteavet hoitakse saladuses.

Samson-K perspektiivarengu osakonna juhataja Andrei Aleksejev ütles ajalehele, et firma soovib Narvas oma lihatöötlemistehase avada. “Praegu käivad läbirääkimised meie ettevõtte filiaali rajamiseks Eestisse, täpsemalt Narva,” ütles ta.

Aleksejev täpsustas, et veel pole põhjust mingist teoks saanud tehingust rääkida. On vaid eesmärk ja vastavalt sellele käivad ka läbirääkimised. Tema sõnul osalevad Eesti poolelt mõned Narva linnavalitsuse esindajad ning mitu maavalduse omanikku.

Samas teatas ajaleht Delovoi Peterburg mõni päev tagasi, et tehing on juba toimunud. Narva linnavolikogu esimehele Mihhail Stalnuhhinile viidates kirjutasid artikli autorid, et maa ost vormistati 26. mail. “Üheks põhjuseks, mis mõjutas Peterburi ettevõtjate valikut, võis olla Narva soodne investeerimiskliima. Linnavõimud vabastavad välismaiste investorite, ka Vene investorite reinvesteeritavad vahendid maksust,” kirjutas ajaleht.

Vestluses Põhjarannikuga eitas Stalnuhhin kategooriliselt linna seotust Peterburi lihatöötlejate plaanidega. “Kuulsin juba aasta-poolteist tagasi Samson-K soovist siin tootmine avada. Kuid see on tavaline äri, millega võimudel pole pistmist.”

Oma seotust eitas ka linnapea Tarmo Tammiste. Ta ütles, et sai 2003. aasta detsembris kirjaliku kutse Samson-K 70. aastapäeva tähistamisele. Kuna ta aga samal ajal haigeks jäi, ei hakanud ta Peterburi sõitma.

Detsembris oma 70. aastapäeva tähistanud kompanii Samson-K väljastab mitmesuguse hinnaklassiga toodangut. Mõnedel andmetel plaanib firma Narva tootmisse 5-10 miljonit eurot investeerida. Samas ei tunne venemaalased huvi, missugune on selle tootmisvaldkonna siinne baas (mõni aasta tagasi suleti Rakvere lihakombinaadi Narva filiaal) – Samson-K kavatseb uue tehase ehitada. Küsimus on vaid sobivas krundis, mida seni pole õnnestunud leida.