"Eestis veetakse piima autotranspordiga kokku viis miljonit kilomeetrit ja see viis miljonit kilomeetrit on kindlasti kallim kui ehitusmaterjalide vedu. Kui me korrutame selle keskmise hinnaga, siis me saame transpordikuludeks 75 miljonit krooni aastas. Kui selle pealt hoiame kokku kas või 20 protsenti, siis see oleks juba üks miljon eurot," ütles Kivine.

Kulusid saab kokku hoida mitmetes lõikudes, alates piima kokkuveost kuni töötlemise ja turustamiseni välja.

"Piima hind koosnebki hinnanguliselt 70 protsenti turusituatsioonist ja 30 protsenti sellest, milline on ettevõtete efektiivsus ja tänase sammuga, ma arvan, me efektiivsust lähemegi hooga taga ajama," sõnas Kivine.

Kokkuhoitud kulude arvelt ei vähene mitte toodete hinnad, vaid selle arvelt saab tarbijale pakkuda uusi tooteid. "Raha annab meile võimaluse investeerimiseks ning investeering annab meile tulemi, mis tegelikult jõuabki tarbija lauale," ütles Kivine.

Piimatööstusettevõte AS Tere ja piimandusühistu E-Piim teatasid täna, et sõlmisid eellepingu strateegilise koostöö alustamiseks, mille ühe võimalusena kaaluvad ühinemist käesoleva aasta lõpuks.