Eesti Piimaliidu tegevdirektor Rein Reisson ütles, et peamise teemana olid koosoleku päevakorras SAPARD-i küsimused ning pandi paika ka tuleva aasta töösuunad.

Piimaliidu juhatuse liige Mati Mölder ütles BNS-ile, et tõenäoliselt jäävad SAPARD-i küsimused piimaliidu põhisuunana päevakajaliseks mitme järgneva aasta jooksul.

Liidu hinnangul on hetkel SAPARD-i rahade jagamine segane, kuna praeguse arusaama järgi on raha jagamine koondunud kindlate persoonide kätte.

Möldri sõnul saatis piimaliit põllumajandusministrile ettepaneku moodustada rahade jagamiseks konsultatiivne komisjon.

Eesti Piimaliidus on 20 liiget, millest üks on keskühistu Eesti Piim, mis ühendab 12 piimaühistut.

Põllumajandusminister Ivari Padar on varem teatanud, et Euroopa Liidu (EL) programmi SAPARD raha laekub Eestisse tõenäoliselt 2001. aasta esimese kaheksa kuu jooksul, mitte tänavu nagu varem loodeti.

Eesti on vastavalt maaelu arengukavale fikseerinud SAPARD-i prioriteetideks investeeringud põllumajandustootmisse, investeeringud põllumajandus- ja kalandussaaduste töötlemise ja turustamise parandamiseks, investeeringud maapiikondades alternatiivse majandusliku tegevuse arendamiseks ning investeeringud maapiirkondade infrastruktuuri parandamiseks.

Eestile võimaldatava abi suurus on ligi 187,7 miljonit krooni aastas perioodil 2000-2006.

Euroopa Liit finantseerib SAPARD programmi 75 protsendi ulatuses ja kandidaatriik veerandi ulatuses. Lõplik kasusaaja peab kogu investeeringust katma vähemalt poole.