Arla tõstis piimahinda ka kuu aega tagasi, siis 11,8 ööri võrra. Kokku maksab Arla nüüd farmeritele GMO-vaba toorpiima eest 2,377 Rootsi krooni ehk 24,7 eurosenti kilost. Kahe viimase tõusuga on piimaliitri hind kasvanud 13,4%.

"Meie piimandusturg on tükk aega olnud karm, aga nüüd on asjad pöördumas paremusele ja saame tõsta hinda," ütles Arla juhatuse esimees Åke Hantoft.

Ka Rootsis on võimalik taotleda ELi piimanduse lõpetamise toetust ületootmise vähendamiseks ning 600 farmi, ehk iga seitsmes tootja on praeguseks seda toetust ka taotlenud, vahendab maamajandusleht ATL.

Hantofti sõnul mõjutab piima kokkuostuhinna tõstmine ka neid arve. "Jah, ma usun, et kui piimaturg tuleb tagasi, annab see farmidele uue stiimuli."

Arla teatel on piimaturg hakanud pärast 2015. aasta ELi kvootidesüsteemi tühistamisele järgnenud vapustusi hakanud nüüd lõpuks ka stabiliseeruma.

Arla Foods, mis kuulub Rootsi ja Taani põllumeeste kooperatiividele, tekkis Rootsi Arla ja Taani MD Foodsi ühinemisel 2000. aastal. Arla on maailma suuruselt seitsmes piimatootja, tegutsedes lisaks Skandinasaviale ka Suurbritannias, Saksamaal, Hiinas, Kanadas, Argentinas, Uus-Meremaal jm.