Saaremaa piimatööstus on võtnud sihiks panustada kvantiteedi asemel veelgi rohkem kvaliteeti. “Kui kvantiteediga otseselt ei suuda edasi minna ja pole ka võimalik, siis tuleb seda teha kvaliteediga, toote ja piima parema väärtustamisega,” nentis piimatööstuse juht Andi Saagpakk. Tema sõnul tuleb neil varasemast rohkem tegeleda turunduse ja toote tutvustamisega, vahendas Saarte Hääl.

Samas on fookuses ka just see, et toode oleks igati kvaliteetne. Saagpakk ütles, et siinse tooraine ja tootmise omapärade tõttu on nad ka seni teinud juustu puhtalt. Kuid kuna piimatootmine läheb ka Saaremaal aina suurema tootmise suunas, siis võib juhtuda, et tooraine loodusliku eripära väljatulek läheb aina raskemaks. “Kui Šveitsis saab Alpidest mida kõrgemalt, seda parema piima kätte ja sellest on neil ka erinevad tooted, siis meil on Viidumägi 54 meetrit kõrge ja ega seal rohi palju paremini kasva kui mujal,” naeris ta.