E-Piima finantsdirektor Taavi Aas ütles BNS-ile, et ettevõte tõstis piima kokkuostu hinda 25 sendi võrra. "Tõstsime, et saada rohkem piima ja rohkem toota," märkis ta.

Aasa sõnul ekspordib juustutootja E-Piim suurema osa toodangust Euroopa Liitu, kus makstakse kauba eest head hinda, ning piimatööstusel on võimalik rohkem maksta ka tooraine eest.

Põlva Piima finantsjuht Viljar Veevo sõnas, et augustis piima kokkuostuhinna muutust ei toimunud, kuid juba juulis tõusis kõrgema sordi piima kokkuostu hind 2,70 kroonini.

Veevo prognoosis, et järgmine piima hinnatõus tuleb sügisel. "Kui teised tõstavad, siis meie ka maha ei jää," lisas ta.

Lacto varumisdirektor Väino Antons nentis, et kokkuostetava piima hind muutus 1. augustist ja kõrgema sordi piim maksab 2,70 krooni kilo.

Ühinenud Meiereide ostudirektor Jaak Timusk sõnas, et läbirääkimised tootjatega käivad, kuid ilmselt hinnamuutus tuleb. "Läheme hinnatõusuga kaasa, kui turg seda nõuab," ütles ta.

Lõpliku hinnad selguvad reedeks, lisas Timusk.

Tallinna Piimatööstuse juhatuse liige Tarmo Virkus ütles, et ettevõtte on sõlminud 90 protsendi osas piima kokkuostuks pikad lepingud, kus hind on fikseeritud, ning neid muuta ei saa.

Tallinna Piimatööstus maksab piima eest 2,40-2,60 krooni.