Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm rääkis pidulikul ristimistseremoonial, et nüüd võime laevaoperaatorina juba kergemalt hingata, kuna pooled meie uutest laevadest on Eestisse jõudnud. „Täna saame julgemalt vaadata ka saarlaste ja muhulaste silmadesse, sest saarte järgmine saarte kangelane alustab oma rahva teenindamist. Parvlaev Tõll valmis Poola laevatehases Remontowa. Juba homme alustab laev liiklemist Kuivastu-Virtsu liinil,“ sõnas Kalm.

Ristimistseremoonial osalenud majandus- ja taristuminister Kadri Simson märkis oma kõnes, et laeva on kaua oodatud ja mul on hea meel, et Saaremaa ja Muhumaa inimesed saavad tänasest veel paremini mandrile. Eesti on mereriik. Täna on Eesti lipu all kaks uut laeva, aga meie eesmärk on, et neid oleks kümneid “ lisas Simson.

Tõllu ristiema Kuressaare Gümnaasiumi klassiõpetaja Lelet Aavik rääkis laeva nimikangelasest Tõllust ja andis laevale kaasa oma soovid: “Saagu Su nimeks Tõll, too meile tuntust ja õnne. Hoia meie saarlasi ja muhulasi, meremehi ja kõiki, kes Sinuga seilavad!” lausus ristiema ning lõi pidulikult shampusepudeli vastu laeva.

Parvlaev Tõll hakkab reisijaid teenindama Virtsu-Kuivastu liinil. Laeva kapteniteks on vaheldumisi Hanno Naaber ja Peeter Sepp. Laeva esimene liinireis toimub homme, pühapäeval kell 13.30 väljumisega Kuivastu sadamast.