Ettevõtte juhi Jaanus Beilmanni sõnul saaks Piletilevi ligi 20-aastast kogemust kultuurisündmuste piletite müügisüsteemi arendamisel edukalt rakendada ka transpordipiletite äris.

Hetkel otsib Beilmanni sõnul sobivat IT-lahendust Tallinna Sadam, kes hakkab 2016. aasta sügisest haldama praamipiletite veebipoodi.

“Oleme teinud Tallinna Sadamale ettepaneku, et Piletilevi soovib osaleda praamipiletite müügilahenduse pakkumisel. Tänast praamipiletite müügisüsteemi kasutajasõbralikkust annab korralikult parandada. Oleme veendunud, et sadam säästaks sel moel mitmesaja tuhande eurose kulutuse pealt, mis tuleks teha täiesti uue korralikult toimiva veebipoelahenduse loomiseks, või ka olemasoleva parendamiseks,” kirjeldas Beilmann.

See muudaks praamipiletite soetamise kättesaadavamaks ka näiteks lähiriikide turistidele. “Integreeritud süsteemiga, kust saab korraga soetada näiteks kontserdipileti ja transpordipileti kohalejõudmiseks, võidavad kõik osapooled. See muudab ligipääsu saartele mugavamaks ka välisturistidele, kes muidu end keeruka logistikaga vaevama ei hakkaks,” lisas Beilmann. Piletilevi juhi sõnul võiks tulevikus Piletilevi kaudu saada osta nii laeva-, rongi- kui bussipileteid.
Eelmisel nädalal kajastati ajakirjanduses Tallinna Sadama plaani tänase tuulelaevad.ee piletimüügisüsteemi äraostmiseks. “Loodame, et Tallinna Sadam kaalub koostööd Piletileviga tõsiselt. Hetkel kasutavad Eestis, Lätis ja Leedus meie müügisüsteemi juba enam kui sada ettevõtet. Soodsam ja mugavam on võtta juba hästitoimiv süsteem ning see oma vajadustele kohandada,” rääkis Beilmann.

Piletilevi müügisüsteemi ja veebilahenduste kaudu müüdi 2014. aastal 2,5 miljonit piletit. Suuremateks kasutajateks on Teater Vanemuine, Pimedate Ööde Filmifestival, Eesti Jalgpalliliit, Eesti Pärimusmuusikakeskus, Positivus festival, hokiklubi Riia Dünamo ja teised.
Lisaks võimaldaks koostöö sadamaga tuua praamipiletid müüki ka veebipoe Piletilevi.ee kaudu, mille igakuine kasutatavus küündib 650 000 külastuseni.