„Töökohtade arv järjest väheneb. Kui riik tahab vähemast järjest rohkem välja pigistada, siis see ei toimi. Tööjõumaksud tuleks kaotada, see annaks Eestile teiste riikide ees konkurentsieelise,“ leidis Pillesaar.

Ta lisas, et tõestusi selleks, et tööjõumaksud ei ole riigi seisukohalt mõistlik maksustamise vorm on sadu ja soovitas Eesti riigil kindlasti selles küsimuses Euroopa Liidust mitte eeskuju võtta.

„Ruumi teisi makse tõsta on veel küll ja küll, praegu on meie riik selgelt liialt tööjõumaksude poole kaldu,“ märkis Pillesaar.

Samuti debatil osalenud rahandusminister Sven Sester kinnitas, et tööjõumaksude alandamine on praeguse valitsuse mantras ning see on eesmärgiks võetud. Samas lisas Sester, et liiga kiiresti ei saa ka tööjõumakse langetada, sest siis see tuleks kellegi arvelt.

BNS Live sarja debatil arutavad maksuameti juht Marek Helm, ettevõtja Jaan Pillesaar, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, ametiühingujuht Peep Peterson ja rahandusminister Sven Sester selle üles, mis on ettevõtlus ja miks maksude optimeerimine.