ASi Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli sõnas, et Vestman Teenuste omandamine ja sellest tekkiv kahe juhtiva kinnisvarabüroo vaheline sünergia tähistab uut ajajärku Eesti kinnisvaraturul. „Tegemist on äärmiselt tugeva maakondliku võrgustikuga kinnisvarafirmaga, mille Pindi Kinnisvaraga integreerimisel võidavad peamiselt just mõlemast firmast teenuse tellijad, olgu nendeks siis eraisikud või suured üle-eestilist teenust vajavad rahvusvahelised ettevõtted.“ „Lisaks uutele kontoritele tekib ettevõttel ka arvestatav oskusteabe kasv, seda eelkõige metsa- ja põllumaade hindamise osas,“ kommenteeris Roosiväli ASi Vestman Teenused senist tegevust. „Tugev oskusteave, motiveeritud töötajaskond, kõrge ametialane moraal, kvaliteetne objektiportfell,“ loetles Roosiväli ASi Vestman Teenused tugevusi.


Roosiväli lausus, et ilmselgelt peab turg konsolideeruma, sest senine olukord, kus turuliidrile kuulus vaid 3-4% koguturust, ei ole tänases situatsioonis enam edasiviiv jõud. Tema sõnul liigub Eesti samal kursil kui Soome, kus kunagisest majandus- ja kinnisvarakriisist väljus turuliider ligi 25 protsendilise turuosaga.


„Samal ajal, kui konkurendid imetlevad oma varasemaid saavutusi ning püüavad suurenenud kahjumeid vähendada läbi saneerimistegevuse, on Pindi Kinnisvara aktsionärid valmis investeerima ning vajadusel ka organisatsiooni kasvu nimel tulevikus oma osalusi vähendama“, lisas ta.


ASi Vestman Teenused personalijuht Arvo Allev sõnas, et Vestman Teenused on heades kätes. „Olime firmale uut omanikku otsides väga põhjalikud, meie soov ja ootus on, et Vestman Teenuste töötajatele säiliksid töökohad, et organisatsioonid oleksid võimalikult sarnased ning et Vestmani endised ja praegused kliendid saaks ka tulevikus kvaliteetse teenuse osaliseks,“ lausus Allev.


AS Vestman Teenused hakkab tegutsema Pindi Kinnisvara kaubamärgi all, soetatud firma integreerimiseks on Pindi Kinnisvaral õigus Vestmani kaubamärki kasutada kuni pool aastat. Kokkuleppe kohaselt muutub ka ettevõtte ärinimi.

Tehingu osapoolte kinnitusel on täpsed ostu-müügitingimused konfidentsiaalsed.


Vahendus- ja hindamisteenuseid osutav AS Vestman Teenused oli üks mitmest Vestman gruppi kuuluvast ettevõttest, mis tekkis Vestman Grupi intensiivse investeerimistegevuse toetamiseks. Gruppi kuuluvad veel sellised firmad nagu Vestman Varahaldus, Metsamaahaldus, Põlluvara, Vestman Energia, Piibeleht Arendus jt, Vestman Grupi näol on tegemist Eesti ühe suurima eraõigusliku metsa- ja põllumaade omanikuga.


AS Pindi Kinnisvara on Eesti suurim kinnisvarabüroo, mis tegutseb Realia kaubamärgi all ka Riias ning Vilniuses. Eestis on Pindi Kinnisvaral 12 kontorit, kokku on esindajaid ettevõttel aga 17 linnas. Tehingujärgselt on firma müügiportfellis üle 3000 objekti ning aastas väljastatakse üle 6000 hindamisakti. Lisaks vahendus- ja hindamisteenusele osutab Pindi Kinnisvara ka Pindi Kinnisvarahalduse nime all kinnisvara korrashoiuteenust. Kokku on Pindi Kinnisvarale kuuluvate kaubamärkide all hõivatud üle 300 inimese.