AS Vestman Grupp personali- ja avalike suhete juht Arvo Allev ütles, et Vestman Grupi ettevõtete põhitegevusteks on metsa- ja põllumaa majandamine, olles suuremaid maaomanikke Eestis ning taastuvenergia valdkonna arendaja.


2008.a. algul otsustasid AS Vestman Teenused omanikud eraldada põhitegevusega mittehaakuva kinnisvarabüroo ja asuti tegelema partneri otsinguga, kes jätkaks senist tegevust. "Vestman Grupi organisatsiooni tugevusest tingituna ei ole AS Vestman Teenused finantsraskustes ja omab seniajani tugevat ja professionaalset meeskonda," kinnitas Allev.


AS Vestman Teenused omanikud lisasid, et Pindi Kinnisvara on parim väljund Vestman Teenuste jaoks, sest kui enamus tuntud ja tugevaid kinnisvarabüroosid tõmbavad ennast kokku, siis Pindi Kinnisvara on viimase aasta jooksul silma paistnud kui võimekas ja aktiivne firma, mis raskel ajal on suutnud juba praegu oma turuosa suurendada ning teenuseid arendada. Vähem oluline pole ka see, et Pindi omanikud on ise ”leti taga” ja nende jaoks on see põhitegevus.


Seetõttu leidsid Pindi Kinnisvara ja Vestman Teenused omanikud ühised huvid teenusegruppide ühendamiseks. Põhitegevusele fokusseerimisega seoses otsustasid Vestman Teenused omanikud loobuda osalusest ühendatavas suurimas kinnisvara-alaseid teenuseid osutavas ettevõttes ja müüa AS Vestman Teenused  aktsiad AS-le Pindi Kinnisvara.


Vahendus- ja hindamisteenuste ühendamisel kujuneb välja Eesti suurima müügiportfelli ning hindamiskäibega kinnisvarabüroo.


AS Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli sõnas, et tegemist on suurima liitumisprotsessiga Eesti kinnisvaraturu ajaloos. „Ühendatud müügiüksus muutub konkurentsituks liidriks nii vahendus- kui hindamisturul, omades suurimat ja tugevaimat esinduste arvu üle Eesti, kusjuures oluline on, et ka kompetentsuse tasemelt saab tegemist olema universaalseima teenusepakkujaga Eesti turul“, lisas ta.


"Võtan Vestman Teenused omanike ees mütsi maha, sest tegemist on äärmiselt tugeva ja professionaalse meeskonnaga, kes on suutnud üle-Eestiliselt luua juhtgruppi kuuluva teenuseäri", lausus Roosiväli.


Ta lisas, et kahe organisatsiooni ühendamisel tekib tohutu sünergia - Pindi Kinnisvara omab tugevat positsiooni suuremates Eesti linnades nii vahendus-, hindamise- kui kinnisvara korrashoiu teenuste osutamisel, Vestman Teenustel on aga ülitugev positsioon väiksemates linnades ja maapiirkondades, samuti metsa- ja põllumaa kompetents.


Pindi Kinnisvara ja Vestman Teenused esindajad kinnitasid, et kuni ühendamispäevani on tehingu täpsed tingimused konfidentsiaalsed ning lõplikult ei ole kokku lepitud veel kaubamärkide kasutamise kord.


AS Pindi Kinnisvara on Eesti suurima kontoritevõrguga kinnisvarabüroo, mis tegutseb Realia kaubamärgi all ka Riias ning Vilniuses. Firma müügiportfellis on Eestis üle 2000 objekti ning aastas väljastab Pindi Kinnisvara 6000 kinnisvara eksperthinnangut.


AS Vestman Teenused on üks mitmest Vestman gruppi kuuluvast ettevõttest. Gruppi kuuluvad veel sellised firmad nagu Vestman Varahaldus, Metsamaahaldus, Vestman Energia, Piibeleht Arendus, jt. Arvo Allevi kinnitusel ei puuduta ümberkorraldused teisi grupi ettevõtteid.

Allev lisas ka, et klientide jaoks ei muuda AS Vestman Teenused ühinemine AS-ga Pindi Kinnisvara samuti midagi. “Üleminekuperioodil jätkatakse töötamist Vestmani kaubamärgi all. Oleme endiselt nähtaval ja olemas oma tuntud ja hea kliendisõbraliku teenindamisega.”  “Samas on meile väga oluline, et aastaid meie juures töötanud ja Eesti parimate sekka kuuluvad kinnisvaramaaklerid saaksid jätkata töötamist oma valitud erialal.”