Ühe maailma suurima kasiinode omanikele ja operaatoritele tarkvaralahendusi pakkuva firma peakontor asub Küprosel, turundusosakond on Iisraelis, kuid kogu tootearendus toimub viimased kolm aastat Eestis. Playtech Estonia juhatuse liikme Martin Siebeni sõnul tingis tootearenguüksuse Eestisse toomise mitme asjaolu soodus kokkulangemine.

Eesti konkurentsieelis

?Möödunud aastad on tõestanud, et maailmatasemel tarkvaraarendus ja -tootmine on võimalik Eestis just eelkõige andekate ja edasipürgivate inimeste tõttu,? selgitab ta. ?Tartu ülikool on suhteliselt hea andekate noorte arvutiinimeste baasi andnud.?

Sieben valiti juhiks tänu varasemale töökogemusele Austrias tegutsevas USA firmas. Paarikümne inimesega alustanud firmas töötab üle 150 programmeerija, disaineri ja projektijuhi.

Siebeni sõnul otsiti oma ala spetsialiste igalt poolt üle Eesti. Korraliku sissetuleku tõttu mõtlevad mitmed töötajad Tartusse kolimisele. Sieben lisab, et töötajate lõplikku arvu ei oska ta ütelda, küll on lähitulevikus veelgi plaanis 50 inimest värvata. ?Ega muidu annakski intervjuud, aga inimesi on vaja juurde otsida,? muigab ta.

Firmasaladused

Emafirma nõudmisel jäävad fotograafi ees suletuks ka firma tööruumide uksed. ?Mis seal ikka nii väga erilist on, inimesed klõbistavad arvutite taga,? kirjeldab Sieben. Tulenevalt kuulumisest Playtech kontserni ei saa Playtech Estonia avaldada ka käibe ega kasumi numbreid.

Ärikeskuse ülemisel ehk 13. korrusel ametiruumi omav Sieben on asjade arenguga rahul. Konkurente õieti Eestis ei olegi, ettevõttel läheb hästi. ?Loodame võimalikult paljudele andekatele infotehnoloogiataustaga noortele eneseteostuse ja arenemise võimalust pakkuda,? räägib ta tulevikuplaanidest.

?Tartu on ja jääb meie Eesti keskuseks. Personalistrateegia näeb ette peamist töötajaskonna juurdekasvu eelkõige just Tartu kontorisse, aga väiksem kontor asub ka Tallinnas.?

Internetikasiinondust tuleviku-Eesti üheks märksõnaks Sieben siiski ei pea: piisava klientuuri moodustamise seisukohalt olevat ühiskond liiga väike.