Põhivõrk investeeris Otepää varustuskindluse parandamisse ligikaudu 30 miljonit krooni. Tegemist on viimase aja suurima investeeringuga Lõuna-Eesti elektrivarustuse kvaliteedi parandamisse.

Renoveerimistööd teostasid ABB AS, AS Elektriteenused ja AS Siemens. Alajaama pidulikul avamisel osalevad ka Otepää omavalitsuse esindajad.

Renoveerimistööde käigus uuendati endine 1957 aasta Otepää-Elva õhuliin ning täielikult ka Otepää alajaam. Nii liin kui alajaam viidi endiselt 35 kV keskpingelt kõrgemale 110 kV-le pingele.

?Eesti elektrivõrk on väga kõrge keskmise vanusega ja uue objekti valmimine on elektri varustuskindluse osas kahtlemata ülioluline,? rääkis Põhivõrgu juhataja Henn Jõe. ?Otepää alajaam ning renoveeritud liin on vaieldamatult tähtsad just Otepää ja Elva, aga laiemalt ka kogu Lõuna-Eesti elektrivarustuse seisukohast. Uued, töökindlamad ja suurema võimsusega seadmed on üks oluline samm lähemale paremale elektriühenduse kvaliteedile igale piirkonna elektritarbija jaoks,? lisas Jõe.

Valminud alajaam parandab ka Otepää ja ümbruskonna elanike ning ettevõtete elektrivarustuse kvaliteeti kaasaegse tehnika kasutamise abil, mis vähendab võimalikke katkestusi ja pingekõikumisi Otepääl. Lisaks eelpool mainitud Tehvandi Olümpiakeskusele ja Otepää vineeritehasele saavad renoveerimistöödest otsest kasu ka sellised Eesti Energia suurkliendid nagu Pühajärve Puhkekodu, Otepää Piimaühistu, Otepää Lihatööstus Edgar, vaibatööstus OTEKS, metallitööstus Parmet ja paljud teised.