Sel nädalal jõudis avalikkuse ette info, et PPA Põhja prefektuuri peahoone vahetab teist korda selle aasta jooksul omanikku. Veebruaris läks hoone Saksa päritolu kinnisvara-ja investeerimisettevõttelt Catella Real Estate AG-lt politseimaja aadressi järgi nime saanud OÜ Pärnu Maantee 139 omandisse.

Põhja prefektuuri peahoone uueks omanikuks saab nüüd aga üks madalat profiili hoidev Prantsusmaa pealinnas Pariisis paikneva peakorteriga rahvusvaheline kinnisvarafond, mida esindab Eestis firma nimega PBG Holding Invest ja mille nime ükski asjaosaline välja öelda ei taha.

OÜ Pärnu Maantee 139 enamusosaniku Jaanus Otsa sõnul on sellise kaliibriga investori sisenemine Eesti kinnisvaraturule väga hea signaal kogu turu arengule. „Kui rahvusvahelised tegijad leiavad Eesti üles, siis näitab see teatud mõttes usku Eesti riigi ja majanduse arengusse laiemalt. Arvan, et seda usku on praeguses olukorras meile kõigile väga vaja,“ sõnas Otsa.

Prantsuse investeerimisfondi nõustas tehingu tegemisel Colonna Kinnisvara, kes vahendab peamiselt professionaalsete investorite kapitalipaigutusi Eesti kinnisvaraprojektidesse. PPA hoone edasine haldus jääb Colonna meeskonnale. Müügitehingu hinda osapooled avaldada ei soovi.

Üürarveid hakkab PPA tasuma PBG Holding Investile, mis on alles augusti keskel loodud osaühing, mis on registreeritud riiulifirmade kombinaadi Wasp Project aadressile. Värske firma suhtes kellelgi rahalisi pretensioone ei ole ning samuti puuduvad ka kirjed maksehäireregistris.

PPA-st öeldi Ärilehele, et omanikuvahetus muudatusi kaasa ei too, sest olemasolevad üürilepingud koos kõigi kohustustega kanduvad edasi uuele omanikule ning müügitehingu käigus tingimusi üle ei vaadata ega muudeta.

Politseimaja üürihinna korrigeerimine toimub PPA andmetel üksnes lepingus ettenähtud viisil iga aasta alguses arvestades elukalliduse näitajate ehk tarbijahinnaindeksi muudatusi.

Põhja prefektuuri peakorteri üür sisaldab ka kõiki kõrvalteenuseid sealhulgas kütet, vett ja elektrit. Mullu maksis PPA Pärnu maantee peamaja eest üüri 3 286 399,44 eurot.