Transpordiameti juhataja Andres Harjo poolt 19. augustil allkirjastatud käskkirja täiemahuline jõustumine oleks Kopli rahvale tähendanud seda, et otseühendus nende kodukandist kesklinna taastunuks alles 2017. aasta oktoobris, mil lõppeb üle kahe aastat kestev trammiteede kapitaalremont.

Kui seni on Kopli trammi asendanud buss number 52, mis sõidab Kopli lõpp-peatusest Hobujaama peatusesse kesklinnas, siis alates 1. septembrist oleks asendusbuss sõitnud vaid Balti jaamani.

Harjo selgitas Ärilehele, et see plaan otsustati siiski viimasel hetkel maha matta, kuna oleks muutnud kogu olukorra liiga keeruliseks.

Kahes osas toimuva trammitee kapitaalremondi esimene pool saab lähinädalatel valmis. Alates septembrist hakkab taas sõitma trammiliin number 2, mis hakkab pidama ühendust Ülemiste ja Balti jaama vahel.

Trammiliini number 1 ehk endist Kopli-Kadrioru liini sügisest Balti jaama käima ei panda. Arvestades, et tegemist oli möödunud aastal Tallinna enamikasutatud ühistranspordiliiniga, tundub see otsus kummaline.

Samas võib arvata, et kui Põhja-Tallinnasse liini teine ots niikuinii ei ulatu, siis Kadriorust kuigi palju rahvast Balti Jaama poole või vastupidi sõitmas ka ei ole.

Trammitee lähistel olevatest Põhja-Tallinna piirkondadest on jätkuvalt võimalik otse kesklinna pääseda ka bussiliinidega number 73 ja 3.