Ettevõtted on läbirääkimistega jõudnud kaugele ning liitumine on võimalik, teatas Nokia oma Soomes Espoos asuvast peakontorist. Kokkulepet ei ole sõlmitud ning kõik võib veel koost laguneda, kirjutati siiski teates.

Mõlemad ettevõtted toodavad võrguseadmeid nagu tugijaamad ning antennid, mis edastavad mobiilikõnesid ja andmeid. Nende suurimad konkurendid on rootslaste Ericsson ja Hiina Huawei Technologies. Alcateli turuväärtus on umbes 12 miljardit, Nokial 30 miljardit dollarit.

Nokia tippjuhid loodavad saada tehingu toimumise osas Prantsusmaa valitsuse nõusolekut, ütles asjaga lähedalt seotud isik. Igal sellisel tehingul peab olema Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'i valitsuse heakskiit. Siiani on nad olnud igasuguste korporatsioonide liitumiste vastu. Valitsus soovib praegu koostöös erinevate konsultantidega tagada, et kaitstud oleksid Prantsusmaal asuvad töökohad.

Mõlema ettevõtte aktsiad on teist päeva järjest teinud kõva tõusu. Reedel teatas Bloomberg News, et Nokia kaalub võimalusi müümaks oma kaardirakenduseäri HERE. Analüütikud on arvanud, et HERE müügist saadavat tulu kasutatakse tulevastes tehingutes.

Alcateli ostuga kinnistaks Nokia tegevjuht Rajeev Suri Soome tootja positsiooni Hiinas. Sel turul on täna 1,3 miljardit mobiilikasutajat. Lisaks saadaks enda kätte lepingud kahe suure USA lairiba ja telekommunikatsiooniettevõttega - Verizon Communicationsi ja AT&T-ga.

Võrguseadmete äris on konsolideerumisest räägitud juba viimased viis aastat. Hinnasõjad on toonud kasuminumbrid alla ning kliendid kulutavad taristule üha vähem. Suri ning Alcateli tegevjuht Michel Combes on pidanud inimesi koondama ja nad on fookuse pööranud kõige kasumlikumate lepingute täitmisele.

Nokia ja Alcateli kõnelused on ka varem toimunud, kuid alati ebaõnnestumisega lõppenud.

Alcateli aktsia hind on viimasel kahel aastal kolmekordistunud. Ettevõte läbis enne seda restruktureerimise. Nokia aktsia hind on pärast mobiiliäri müümist Microsoftile peaaegu kaks korda kallinenud. Nokial on vabu rahalisi vahendeid 5 miljardi dollari jagu, mis on samuti heaks abimeheks tehingu läbiviimisel.

Combesi all on Alcatel hakanud rohkem tooteid müüma Google'le ja Amazonile. Nad on hakanud rohkem tootma näiteks ruutereid, aga ka igasuguseid seadmeid, mis on seotud pilveteenuste pakkumisega.