Nintendo turuväärtus ulatus täna Tokio aktsiaturu sulgudes 4,5 triljoni jeenini (38,5 miljardit eurot). Sony turuväärtus on samal ajal 4,1 triljonit jeeni ehk 35 miljardit eurot.

6. juulist, sestsaadik kui Pokémon GO lansseeriti USAs, on ettevõtte aktsiahind kasvanud 121%.

Nintendo pole sugugi Pokémon GO ainuomanik, ehkki mõned investorid nii tunduvad arvavat. Nintendole kuulub osalus Pokemoni frantsiisi müüvas ettevõttes Kabushiki Gaisha Pokemon (KGP), mille osanikud on veel mänguarendajad gamefreak ja Creatures. Samuti on Nintendo osaline Pokemoni loojafirmas Niantic koos Google'i ja KGP-ga ning ettevõttele kuuluvad ka mängu levitajaõigused.

Kuna aga KGP ja Niantic pole börsil noteeritud, on investoritel ainus võimalus Pokémon GO edust osasaamiseks siiski Nintendo aktsiate ostmine. Robinhood, USA mobiiliäpp aktsiakauplemiseks, on mängu USAs avaldamisest saadik kogenud enneolematut tulva päringuid Pokemoni, Nintendo ja Niantici nimedega.

Lisaks Tokio aktsiaturu kiireima tõusu rekordile lõi Nintendo täna hommikul teisegi rekordi. Nimelt kaubeldi ettevõtte aktsiaid päeva jooksul 704 miljardi jeeni eest, mis on ühe päeva kauplemisrekord Tokios. Ka eelmine rekord kuulus Nintendole, kes saavutas selle reedel kui omanikku vahetas 476 miljardi jeeni eest ettevõtte aktsiaid.

Ühe Reutersiga rääkinud Jaapani fondijuhi sõnul pole Nintendo aktsiatõus siiski päris põhjendamatu. Pokémon GO võib suurendada firma aastatulu 50 miljardi jeeni võrra, misjärel praegune aktsia hinna ja aktsia kohta teenitava kasumi suhe oleks 30, kallivõitu, aga mitte ebanormaalselt kallis. Samas alandas Deutsche Bank juba enne tänast tõusu Nintendo reitingut "osta" pealt "hoia" peale, leides, et investorite entusiasm on liiale läinud.