ERR kirjutas apteekide omandivormiga skeemitamisest, millega näiliselt on proviisoritest saanud apteekide omanikud, ent tegelikult on kontroll endiselt ravimitete hulgimüüjate ja apteegikettide käes ning selliseid juriidilisi kehasid juhib üks ja sama advokaat. Seejuures ei ole skeemi varjamiseks ka eriti vaeva nähtud.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid (KE) kommenteeris, et selline skeemitamine tõestab vajadust avada ravimiseadus uueks aruteluks.

"Praegused võimalikud skeemitamised tõestavad ravimiseaduse avamise vajalikkust," ütles Karilaid.

"Minu teada soovis eelnõu omaaegne algataja sotsiaalministeerium apteegireformi kaudu saavutada, et apteegipidamine kaugeneks ravimimüügi hulgifirmadest ja läheks proviisorite kätte. Lisaks sooviti suurendada konkurentsikeskkonda, alandada ravimite hindu ja parandada teenuse kättesaadavust. Kui vastuvõetud ravimiseadus tekitab hoopis probleeme juurde ning vähendab apteegiteenuse kättesaadavust, siis tuleb sügisel ravimiseadus uuesti avada ja vead parandada," põhjendas Karilaid.

Ka Reformierakonna fraktsioon andis teada, et apteekide omandipiirangud ei ole täitnud oma eesmärki, mistõttu tuleks ravimiseadus taas avada, ehkki apteegireformi jõustav seadus sai vastu võetud Reformierakonna valitsemise ajal.