Elektri börsihind oli eile Eestis keskmiselt 104 eurot megavatt-tund, ühes tunnis koguni 200 eurot. See oli tänavuse aasta rekord. Aga ilmselt ei ole veel seegi piir, millest hind enam kõrgemaks ei tõuse. Mitme Eesti Päevalehega suhelnud inimese jutt annab aimu, et tegelikult on ülikalli elektri hinna põhjus ikkagi see, et tehniliselt ei olnud Eesti tänavu 1. jaanuarist vabaturuga liitumiseks valmis – otsus oli pigem poliitiline. Ühendusi napib ning vähimagi tõrke korral lendab siinne hind kosmosesse.

Tuntud kodukulude alandajale majandusminister Juhan Partsile (IRL) tundusid elektri hinna kõikumised väga probleemsena aga eelkõige seetõttu, et suvel on elektrinõudlus üsna väike. Parts lausus eile, et ta on palunud koostada ülevaate hinnakõikumise põhjustest. Seejärel saab otsustada, kas selliste olukordade vältimiseks on vaja ka seadusi muuta või piisab mõnest muust lahendusest.

Loe edasi, miks keset suve elektri hind lakke hüppas ning kas ja millal kavatseb konkurentsiamet elektri hinna kõikumiste uurimisega alustada.