Konkursile laekus vaid kaks BMW 5. seeria auto pakkumist, mille liisingutingimusi pidas hindamiskomisjon ebasoodsateks, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Politseiametile laekusid pakkumised vaid Hansaliisingult ja SEB Ühisliisingult ning mõlemal juhul pakuti BMW 5. seeria autot,” ütles ameti logistikaosakonna juhataja Joel Tammeka. Tema sõnul otsustas riigihanke hindamiskomisjon riigihanke tühistada, kuna pakkujaid oli vaid kaks ning pakkumise tingimused olid ebasoodsad.

Politseipeadirektori senise ametiauto Subaru Legacy rendileping lõppes 27. veebruaril. Uue ametisõiduki leidmiseni kasutab Raivo Aeg ühte julgestuspolitsei masinatest.

Jaanuari lõpus sai uue ametiauto riigi peaprokurör Norman Aas, kes sõidab nüüd ringi BMW 525xi-ga.

2003. aasta jaanuaris puhkes autoskandaal toonase Tallinna politseiprefekti Kalle Laaneti ümber, kes kasutas ametiautona üle 700 000 krooni maksvat Audi Allroadi, mis oli kaks korda kallim ministritele lubatud ametiautodest. Laanet põhjendas kalli autoga sõitmist asjaoluga, et politseijuhil ei saa väärikuse tõttu olla halvem auto kui kurjategijatel, kelle vastu politsei võitleb.