Uuel Euroopa Liidu finantsperioodil (2014-2020) ootab Eesti põllumajandust Seederi sõnul ees positiivne areng.

„Kõrgema kvalifikatsiooninõudega töökohti tekib juurde ja seeläbi on oodata ka palgatõusu. Palgad peavad tõusma nii põllumajandussektoris kui ka toidutööstuses. See on vältimatu, sest töö iseloom läheb järjest keerulisemaks. Näiteks kaks-kolmkümmend aastat tagasi tehti rohkem „musta tööd“, mille nüüd teevad ära masinad ja arvutid,“ sõnas Seeder.

Seeder lisas, et on oluline, et Eesti majanduslik heaolu ja elatustase kasvaks. Tehnoloogia areng küll vähendab Seedri sõnul töökohti, kuid tulevikus peaksid töötajas olema kõrgema kvalifikatsiooniga ja saama kõrgemat palka - see peaks Seederi sõnul ka noorte väljarännet vähendama, kuna nad saavad siin tasemel palka ja huvitavat tööd.

„Palgad peavad kasvama, sest muidu me ei suuda püsida konkurentsis ja muidu lähevad targemad-helgemad pead ära välismaale,“ ütles Seeder.

Samas lisas Seeder, et tulevik pole ainult roosiline ning on ka probleeme, mis ajaga kuhugi ei kao.

„Kindlasti jäävad probleemid, mis puudutavad hinna kõikumisi. Turgude ebastabiilsus on selles sektoris koguaeg olnud ja jääb arvatavasti ka uueks finantsperioodiks,“ ütles Seeder

Ministri sõnul näitab põllumeeste ja toidutööstuse märkimisväärsed investeeringud ja oskus leida eksportturge, et areng jätkub positiivses suunas.

„Toiduturgu ootab ees positiivne tulevik ja kui me suudame rahvusvahelises kaubanduses ja tootmises kaasa rääkida ning leida turge ja turustada kasvava elanikkonna ja kasvava nõudlusega arengumaadesse edukalt,“ oli Seeder optimistlik.