"Põllumajandusministeerium töötab lähiajal läbi põllumajandustootjate ettepanekud, koostab lõpliku jaotuse ning teavitab sellest põllumajandustootjaid," kinnitas minister. Konkreetsele ühisele seisukohale jõuti täna selles, et esimesena väljamaksmisele mineva piimalehma kasvatamise toetussumma on tänavu 110 miljonit krooni. Nimetatud toetussumma makstakse Padari sõnul välja hiljemalt käesoleva aasta 31. märtsiks.

2001. aastal on kavas riigieelarvest toetustena põllumajandustootjatele maksta 296,33 miljonit krooni. Põllumajandusministri arvates peaks tootjatele lisama kindlustunnet see, et toetuste maksmise korrad kehtestatakse pikemaks ajaks ning neid ei tehta iga aasta ümber. "Piimalehma kasvatamise toetuse taotlemise ja maksmise korra kiitis valitsus eile heaks, teised valmivad järjest vastavalt väljamaksmise järjekorrale," lubas minister.

Põllumajandustootjate delegatsiooni esimees Aavo Mölder ütles tootjate ettepanekut tutvustades, et see sündis pikkade arutelude tulemusena ning selgitas, mida võeti arvesse ühise ettepaneku koostamisel. Padar nentis, et tootjate ettepanek on läbimõeldud ning mõistetav, kaaluda tuleb vaid üksikuid nüansse. Minister selgitas, et ministeerium soovib järjest enam arvestada ka põllumajanduspoliitika regionaalset ja sotsiaalset aspekti ning vaagida toetusi riigi stabiilse arengu kontekstis.

Kohtumine toimus vastavalt 8.08.2000 sõlmitud kokkuleppe 4. punktile, mille kohaselt tuli pärast eelarve kinnitamist läbi rääkida toetuste struktuur ja võimalike uute toetuste lisandumine. Esindatud olid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (Aavo Mölder), Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliit (Tõnis Blank), Eestimaa Talupidajate Keskliit (Urmas Ardel) ja Eesti Ühistegeline Liit (Jaan Leetsaar). Arutelu juures viibis eksperdina ka Eesti Aiandusliit (Kalle Reitel).