Autoregistrikeskuse andmeil on tänavu esmaselt registreeritud kõige enam just MTZ-mudeleid, kokku 106. Lääne traktoritest on kõige populaarsem Valtra, mida on registreeritud 50, John Deere jääb kaugele maha, neid on kirja pandud 20.

OÜ Türi Bel-Est tegevjuhi Mati Kuriku sõnul on ta Belarussi traktorite müügitulemustega rahul. Valgevene traktorite populaarsuse põhjuseks on hea hinna ja kvaliteedi suhe.

Kui 2003. aastal müüs Eestis ainsana Belarusse importiv firma vaid 66 traktorit, siis eelmisel aastal 173, sel aastal on neid müüdud 135.

Kuriku kinnitust mööda on sel aastal siht seatud müüa vähemalt sama palju kui mullu. Enne Euroopa Liiduga ühinemist said põllumehed taotleda toetust vaid euroliidus toodetud traktorite ostuks, pärast liitumist aga ka MTZ-de soetamiseks ning see kasvatas traktorite müüki tunduvalt.

OÜ Türi Bel–Est on asutatud 1991.a. novembris endise Türi EPT MTZ-traktorite remonditöökoja baasil. Müüakse kuut euronõuetele vastavat mudelit, nende hind on vahemikus 230 000 – 585 000 krooni, millele lisandub käibemaks.