Kuidas on võimalik, et hüvitamiseks vajaliku raha puudumine selgus alles jaanuari lõpus kui riigieelarve oli juba kuid varem vastu võetud, küsivad põllumehed meediale saadetud teates.

Avaldusele on alla kirjutanud Eesti aiandusliit, Eesti põllumajandus-kaubanduskoda, Eestimaa põllumajandustootjate keskliit, Eestimaa talupidajate keskliit ja MTÜ Eesti Kartul.

Avaldajad soovivad teada, miks rahalisi vahendeid ei planeeritud 2005. aasta riigieelarvesse, sest kahju tekkis mitu kuud enne riigieelarve vastuvõtmist?

Allkirjutanud nõuavad valitsuselt kiiret ja ammendavat vastust, põllumajandusse halvustava suhtumise lõpetamist ja looduskahjude korvamist.

Mullu suvel tekitati põllumajanduskultuuridele piirkonniti suurt kahju nii liigsademete kui ka otseste üleujutuste näol.

Kahjutoetuse summaks saadi 60 miljonit krooni. 27. jaanuaril toimunud valitsuskabineti istungil otsustati, et ikaldustoetust põllumajandustootjatele ei maksta, sest käesoleva aasta riigieelarves puuduvad selleks rahalised vahendid.